top of page

Anmeldelse af Stemmens Magi af Pernille Bøge

Pernille Bøge, Ledelsesrådgiver

 

Udenfor siler sommerregnen. Men jeg er ligeglad. Jeg sidder indenfor i sofaen og læser “STEMMENS MAGI”. Bogen er skrevet af Merete Nørgaard - en usædvanlig kvinde med et usædvanligt hverv. 

Merete er stemmetræner. Og på ingen tid har hun i den velskrevne og letlæste bog åbnet en dør til et skatkammer af viden, der afslører, at der ER tale om magi, når vi taler. 

For stemmen er ikke kun et transportbånd eller et middel til at få noget sagt. Den kan skabe stemninger. Indtage forsamlinger. Er et rendez-vous for krop, følelser, sprog og sjæl. Et kort over den, vi er. Den fortæller, uden at vi ved det, hele vores historie. Og arbejdet med den, kan transformere den, vi er. 

Merete giver eksempler. Fra Anders Fogh Rasmussens nasalt kontrollerede stemme til Obamas dybe, men feminine bas. Fra sine mange år som træner af ledere i erhvervs-og kulturliv og de aha-oplevelser, som det har bibragt mennesker. Og fra sit eget liv, hvor hun som lille, genert pige forsvandt ind under spisestuebordet med sin kassettebåndoptager for at optage stemmerne i stuen. Og blev lamslået over at høre sin egen:

“Det liv, som boblede i mig, blev forvrænget til en stemme, som ikke kunne komme ud, men som hang i mundvigen som halvspiste ord.” Dér blev kimen til kaldet lagt.

Mine varmeste anbefalinger!

 

bottom of page