top of page

Anmeldelse af Stemmens Magi af Bjørn Falck Madsen

Bjørn Falck Madsen, Journalist
 

DU KA’ GØRE UNDERVÆRKER MED DIN STEMME

Jeg glemmer aldrig først gang, jeg så sangeren Rick Astley. Hans hit ”Never gonna give you up” havde efterladt et billede i mit hoved af en stor, muskuløs og totalt in-control afroamerikaner. Hans stemme lød så prægtig, så omfavnende, så overbevisende. Og så viste han sig at være en lille, rødhåret og fregnet (som mig) undermåler. Men hvor kunne han bare vælte med sin stemme.
 

Merete Nørgaard vælter også med sin bog ”Stemmens Magi”, som netop sætter en fed streg under, hvor vigtigt og effektivt et værktøj vores stemmer er. Med eksempler på stemmer, der forfører folk – Barack Obama eller Mads Steffensen – forklarer Merete, hvordan og hvorfor netop disse personers røst har en magisk indvirkning. Omvendt kommer hun også med eksempler på det modsatte med stemmer, der ikke svinger i harmoni med personen, og måske er for skinger til kroppen eller på anden måde afviger fra det, der bliver sagt.
 

Vi kan alle lære at bruge vores stemmer til at blive hørt, forstået og taget alvorligt. Stemmens Magi er spækket med øvelser, som vi kan bruge til at træne stemme, mellemgulv og sind. Kommunikation er så meget mere end de ord, der kommer ud af munden. Stemmen er afgørende for, om man virkelig trænger igennem med sit budskab og bliver opfattet på den rigtige måde.
 

Vi ved alle, hvad en behagelig eller en beroligende stemme gør ved os. Hvor fængslende den kan være. Ved at læse Merete Nørgaards bog har vi chancen for at gøre noget ved vores egen stemme – og blive hørt og opfattet på en helt ny måde, der sætter os direkte i forbindelse med vores omverden. 

bottom of page